Discussie rondom basisplaats bij Oranje: 'Aan die jongens heb je misschien meer'

Discussie rondom basisplaats bij Oranje: 'Aan die jongens heb je misschien meer'

Gepubliceerd: zaterdag 14 december 2019 om 12:12za 14-12-2019 om 12:12

Laatste update: zaterdag 14 december 2019 om 13:18za 14-12-2019 om 13:18

Marten de Roon kent een succesvol seizoen. Met Atalanta Bergamo haalde hij de knock-outfase van de Champions League en onder Ronald Koeman bij het Nederlands elftal is hij vaak verzekerd van een basisplaats. Zelf blijft de middenvelder nuchter.

De Roon en zijn ploeggenoten werden deze week bij terugkomst in Bergamo 's nachts opgewacht door een grote menigte uitzinnige supporters. "Als ik die beelden terugzie, dan word ik weer blij", vertelt De Roon in gesprek met Veronica Inside. "Maar inderdaad, rond half drie stonden er 2.000 mensen op ons te wachten, we hebben denk ik een uurtje over 30 meter gedaan."

De middenvelder is een vaste waarde bij Atalanta en ook in Oranje maakt bondscoach Koeman veelvuldig gebruik van hem. "Ik ben wel blij met hem als coach", zegt De Roon dan ook lachend. "Ik ben er met hem er een beetje bijgekomen bij het Nederlands elftal. In het begin speelde ik niet gelijk, maar daarna heb ik heel veel kansen heb gehad om te spelen. Ik denk dat ik op een bepaalde manier wel van waarde kan zijn voor het team, dat zal de ene keer meer zijn dan de andere keer."

Toch begrijp De Roon ook dat er af en toe kritiek op zijn spel zal blijven. "Ik snap ook wel dat de discussie er soms is om bijvoorbeeld Donny van de Beek of Davy Pröpper, met wat meer aanvallend voetbal, te laten spelen. Als je aanvallender wil spelen heb je aan die jongens misschien meer dan aan mij. Die discussie is er altijd en die mag er ook altijd zijn."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws