Veltman kende geen goede voorbereiding: 'Zelf ook alleen maar boven wc gehangen'

Veltman kende geen goede voorbereiding: 'Zelf ook alleen maar boven wc gehangen'

Gepubliceerd: zondag 15 december 2019 om 21:15zo 15-12-2019 om 21:15

Laatste update: maandag 16 december 2019 om 00:05ma 16-12-2019 om 00:05

Een aantal fysieke ongemakken brak Ajax zondagmiddag op tijdens de wedstrijd tegen AZ. De Amsterdammers verloren met 1-0 in het AFAS Stadion en zien AZ daardoor op gelijke hoogte komen qua punten. Ook Joël Veltman was niet 100 procent fit.

"Ik heb gisteren zelf ook alleen maar boven de wc gehangen", begint Veltman na de wedstrijd voor de camera van Veronica Inside. "Zo ook Daley, die er niet bij was. Daardoor kom je wel wat man tekort." Veltman speelde zelf de 90 minuten vol, maar dat ging niet van harte. "2019 is heel lang geweest, daar moeten we nu nog even zeker één week doorheen knokken en wat ik zeg: één wedstrijd winnen, als je de beker even niet meetelt, en dan sta je gewoon bovenaan."

De sfeer is het Ajax-kamp was na de nederlaag teneergeslagen. "Tuurlijk is die minder dan normaal", vertelt Veltman als de sfeer ter sprake komt. "Tuurlijk wordt er gezegd dat we hiervan moeten leren. We weten wel dat het geen goede week was, daar hebben we andere mensen niet bij nodig." De verdediger speelde vandaag als rechtsback en zag Perr Schuurs zijn rol in het centrum goed overnemen. "Gewoon rustig aan de bal, hij vulde dat prima in."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws