Ajax - Getafe en AZ - LASK Linz in zestiende finales Europa League

Ajax - Getafe en AZ - LASK Linz in zestiende finales Europa League

Gepubliceerd: maandag 16 december 2019 om 13:22ma 16-12-2019 om 13:22

Laatste update: maandag 16 december 2019 om 13:23ma 16-12-2019 om 13:23

Ajax en AZ weten waar ze aan toe zijn in de zestiende finales van de Europa League. De Amsterdammers treffen het Spaanse Getafe, terwijl AZ het opneemt tegen LASK Linz uit Oostenrijk.

Maandagmiddag werd in Nyon geloot voor de zestiende finales van de Europa League. Dat leverde vanuit Nederlands oogpunt interessante affiches op. Ajax neemt het op tegen Getafe, dat op dit moment vierde staat in de Primera División. LASK Linz, dat in de groepsfase van de Europa League nog PSV achter zich hield, is de tegenstander van AZ.

Ajax had een geplaatste status bij de loting en begint dus met een uitwedstrijd, die staat gepland voor donderdag 20 februari. Een week later is de return in Amsterdam. Ajax werd vorige week door Valencia uit de Champions League gekegeld.

AZ werd als ongeplaatste ploeg aan LASK Linz gekoppeld. AZ begint met een thuiswedstrijd op donderdag 20 februari en gaat een week later op bezoek in Oostenrijk. De Alkmaarders werden tweede in een poule met Manchester United, Partizan Belgrado en FC Astana.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws