'Memphis kan rest van carrière voordeel doen met deze rotblessure'

'Memphis kan rest van carrière voordeel doen met deze rotblessure'

17-12-2019 15:32
20

Ron Vlaar leeft mee met Memphis Depay, wiens EK-droom waarschijnlijk is vervlogen door een zware knieblessure. De routinier van AZ is een ervaringsdeskundige en weet hoe de 25-jarige aanvaller van Oranje en Olympique Lyon zich voelt.

"Voor mijn gevoel stortte mijn wereld elf jaar geleden in en dat zal bij hem niet anders zijn geweest", zegt Vlaar tegen De Telegraaf. Hij weet dat de gevolgen doorgaans groot zijn. "En die zijn voor Memphis met het EK op komst, dat hij waarschijnlijk mist, nóg groter. Dus kan ik me voorstellen dat er van alles door hem heen gaat. Het is letterlijk en figuurlijk heel pijnlijk."

Vlaar is ervan overtuigd dat Memphis sterker kan terugkomen van zijn blessure. "Hoe gek het ook klinkt, je kunt je hele carrière je voordeel blijven doen met die rotblessure. Als het heel goed gaat, houdt de gedachte aan de kruisband je met beide benen op de grond. En zit het tegen, dan weet je dat het altijd slechter had gekund. Je leert heel goed relativeren."

Volgens de verdediger doet Memphis er goed aan om bij de KNVB te revalideren. "Omdat Zeist heel goed staat aangeschreven, maar vooral ook omdat je daar op nummer één staat. Bij je club moet er soms een behandeling worden onderbroken, omdat er spelers tussendoor moeten die wél buiten gaan trainen. Dat is in twee opzichten frustrerend. In Zeist komen lotgenoten, die in hetzelfde traject zitten. Je pept elkaar op bij momenten dat je het even heel zwaar hebt."