Tolk helpt Heerenveen-debutant Van Hau met interview: 'Natuurlijk hartstikke blij'

Tolk helpt Heerenveen-debutant Van Hau met interview: 'Natuurlijk hartstikke blij'

17-12-2019 23:31 Laatste update: 18-12-2019 00:12
27

Doan Van Hau maakte dinsdagavond zijn debuut voor SC Heerenveen in de gewonnen bekerwedstrijd tegen Roda JC. Na de wedstrijd staat de Vietnamese verdediger de media te woord aan de hand van een tolk.

Het duurt even voordat we het antwoord van Van Hau op de eerste vraag weten, maar de tolk doet zijn werk goed. "Hij is blij dat hij vandaag zijn debuut heeft mogen maken bij Heerenveen en zal mijn uiterste best doen dit verder te brengen", geeft de vertaler aan in gesprek met Omrop Fryslân. "Hij hoopt dat er nog meer wedstrijden zullen volgen."

Het Heerenveen-publiek kon niet wachten op het debuut van de verdediger en liet dat ook horen op de tribunes van het Abe Lenstra Stadion. "Hij zat op de bank en toen hoorde hij natuurlijk duidelijk zijn naam", vervolgt de tolk. "Het duurde even voordat hij het veld op mocht. Hij voelde zich toen ook wat verdrietig, omdat hij het veld nog niet op mocht. Toen hij eenmaal op het veld stond was hij natuurlijk hartstikke blij."

Door de 2-0 overwinning bekert Heerenveen verder. Doelpuntenmakers bij de ploeg uit Friesland waren Mitchell van Bergen en Joey Veerman.