Wijnaldum raakt Klopp en Liverpool-selectie: 'Ik kreeg een brok in mijn keel'

Wijnaldum raakt Klopp en Liverpool-selectie: 'Ik kreeg een brok in mijn keel'

21-12-2019 10:25
24

Virgil van Dijk is enthousiast over Georginio Wijnaldum, zijn ploeggenoot bij Liverpool en het Nederlands elftal. De twee kunnen het binnen en buiten het veld uitstekend met elkaar vinden.

"Bij het Nederlands elftal maken ze er grappen over. 'Zitten ze weer bij elkaar, hoor', klinkt het dan", zegt Van Dijk in De Telegraaf. "Gini is een warm mens. De mensen in Nederland weten niet half hoe geweldig hij voor deze club is. Terecht krijgt hij bij Oranje eindelijk de waardering. Ook bij Liverpool is hij op en buiten het veld een zeer gewaardeerde speler."

Volgens Van Dijk heeft Wijnaldum een kant die maar weinig mensen kennen. De middenvelder hield vlak voor de Champions League-finale tegen Tottenham Hotspur een speech, die de selectie van The Reds en manager Jürgen Klopp bijna tot tranen roerde. "Gini kan zo geweldig speechen. Iedereen was bezig om het veld op te gaan, toen zei Gini: 'Even wachten, boys. Allemaal bij elkaar'. We vormden een kring en hij ging praten. Hij zei allemaal rake dingen. Hij ging er helemaal voor en ik kreeg een brok in mijn keel. Het was heel speciaal en zo perfect."

Van Dijk was door zijn uitmuntende prestaties bij Liverpool en Oranje in de race voor de Ballon d'Or, maar Lionel Messi trok nipt aan het langste eind. Toch merkt de verdediger dat hij respect geniet van de FC Barcelona-ster. "Het was geen lang gesprek, want hij spreekt niet heel veel woorden Engels. Maar ik voel dat de waardering er nu ook andersom is."