Barcelona zonder De Jong in de basis tegen Alavés, Vidal neemt zijn plaats in

Barcelona zonder De Jong in de basis tegen Alavés, Vidal neemt zijn plaats in

21-12-2019 14:48 Laatste update: 14:51
43

Frenkie de Jong start zaterdagmiddag op de bank bij FC Barcelona tijdens de wedstrijd tegen Deportivo Alavés. De middenvelder lijkt rust te krijgen van coach Ernesto Valverde en neemt plaats op de bank.

Barcelona gaat in het eigen Camp Nou proberen de eerste plaats in de Primera Division vast te houden. Na het 0-0 gelijkspel in El Clásico tegen Real Madrid staan de twee grootmachten allebei op 36 punten na zeventien wedstrijden. De ploeg van Valverde heeft echter een beter doelsaldo dan Real.

De Jong neemt zaterdagmiddag dus plaats op de bank. De Nederlander behoort tot een van de Barcelona-spelers met de meeste minuten achter zijn naam tot nu toe. Zijn plek op het middenveld lijkt tegen Alavés overgenomen te worden door Arturo Vidal, die deze week volgens ESPN van het trainingsveld zou zijn gestormd toen hij te horen kreeg niet in de basis te staan tegen Real Madrid.

Verder start Barcelona met de gebruikelijke namen. Samuel Umtiti vervangt Clément Lenglet in de achterhoede, Antoine Griezmann, Luis Suárez en Lionel Messi vormen de voorhoede.