Slot waarschuwt AZ-spelers: 'Ontsnappen aan regime heel onverstandig'

Slot waarschuwt AZ-spelers: 'Ontsnappen aan regime heel onverstandig'

23-12-2019 10:29
34

Als de spelers van AZ denken dat ze de winterstop kunnen aangrijpen om twee weken niets te doen, hebben ze het mis. Trainer Arne Slot heeft de selectie met een trainingsprogramma de vakantie ingestuurd.

AZ is op drie fronten actief en heeft waarschijnlijk even nodig om uit te rusten. "Ik gebruik liever een ander woord dan uitrusten", reageert Slot in De Telegraaf. "De jongens moeten fris worden. Er zal dadelijk namelijk een tandje bij moeten. Ze moeten niet denken dat ze twee weken helemaal niets hoeven te doen, vanaf dag 1 moeten ze weer helemaal top zijn."

Alle spelers krijgen een schema mee, zodat hun conditie op peil blijft. Slot: "Daarvoor begint de competitie ook gewoon te snel, de 18e komt Willem II al weer langs. Ik verwacht niet dat de jongens elke dag voor zichzelf gaan lopen, maar ze moeten wel beseffen dat dit een seizoen is waarin echt iets te halen valt. Dan moeten ze er alles aan doen om fit te blijven. Ik heb ze op het hart gedrukt dat het heel onverstandig is om eventjes twee weken te ontsnappen aan het regime."

AZ eindigde de eerste seizoenshelft zaterdag met een nederlaag bij Sparta (3-0). Het verschil met koploper Ajax is na achttien speelronden drie punten. In de Europa League nemen de Alkmaarders het op tegen LASK Linz.