Danny Blind verbolgen: Als je het dossier niet kent, moet je ook niets roepen

Danny Blind verbolgen: "Als je het dossier niet kent, moet je ook niets roepen"

26-12-2019 13:51 Laatste update: 14:10
133

Danny Blind heeft zich bij Ziggo Sport uitgelaten over de situatie van Daley Blind. Bij zijn zoon werd recent een hartspierontsteking geconstateerd. 

Op 10 december tijdens Ajax - Valencia werd Blind duizelig, waarna hij alsnog de wedstrijd uitspeelde. Sindsdien kwam hij niet meer in actie en afgelopen zaterdag meldde Ajax dat de verdediger kampt met een hartspierontsteking. Blind slaat het trainingskamp van Ajax in Qatar over en zal in Nederland werken aan zijn herstel.

"Eerst zal hij normale inspanningstesten doen in het ziekenhuis maar daarna zal hij ook op het veld zijn trainingen moeten afwerken. Dan zal geregistreerd gaan worden hoe zijn rikketik daarop reageert", legt vader Blind uit bij Ziggo Sport.

Kort nadat de diagnose naar buiten werd gebracht vielen cardiologen en doktoren over elkaar heen om in de media hun zegje te doen over de kwetsuur. Bij FOX Sports sprak een cardioloog over een eventueel einde van de carrière van Blind. "Daar heb ik wel moeite mee, ook gewoon in algemene zin. Nu betreft het dan Daley", aldus Danny Blind.

"Als je het dossier niet kent, moet je ook niets roepen. Ik vind dat je nooit in de 'als-sfeer' moet komen. Als dit, als dat, dan kun je er van alles van vinden. Het zijn ook vaak de figuren die wat lager in de pikorde zitten qua functie die zich dan geroepen voelen om er wat over te melden. Zo werkt dat nou eenmaal."