Chelsea lijdt gezichtsverlies tegen laagvlieger; ook met Arteta wint Arsenal niet

Chelsea lijdt gezichtsverlies tegen laagvlieger; ook met Arteta wint Arsenal niet

26-12-2019 17:51
24

Chelsea heeft zich in eigen stadion geblameerd tegen laagvlieger Southampton. The Saints, die strijden tegen degradatie uit de Premier League, namen een 2-0 overwinning mee naar Zuid-Engeland.

Southampton begon de uitwedstrijd bij Chelsea als nummer zeventien van de Premier League, maar daar was op Stamford Bridge niets van te merken. The Saints waren de betere ploeg en gaven de ploeg van trainer Frank Lampard veel problemen. Na een half uur spelen vertaalden die problemen zich naar een achterstand voor Chelsea. Michael Obafemi kreeg de bal van Pierre-Emile Hojbjerg en rondde af: 0-1.

Na de pauze probeerde Lampard met de creatieve impulsen van invallers Mason Mount en Christian Pulisic op gelijke hoogte te komen. Het spel van The Blues werd daarmee zienderogen beter, maar een doelpunt viel niet. Aan de andere kant viel die treffer, tot overmaat van ramp voor Chelsea, wel. Nathan Redmond tikte een kwartier voor tijd van dichtbij binnen en bracht Southampton daarmee in veilige haven. 

Arsenal wint ook niet onder Arteta
Ook met Mikel Arteta, de nieuwe Spaanse manager van Arsenal, aan het roer zijn The Gunners er niet in geslaagd om een wedsrijd te winnen. Arteta en de zijnen haalden een 1-1 gelijkspel weg bij Bournemouth, maar dat ging met veel moeite. Arsenal kwam namelijk op achterstand door een treffer van Dan Gosling en vlak voor tijd werd een goal van Callum Wilson wegens buitenspel afgekeurd. Tussendoor schoot Pierre-Emerick Aubameyang Arsenal nog op 1-1.