'Gelukkige' De Ligt: 'Ik hoop nog een lange tijd bij Juventus te blijven'

'Gelukkige' De Ligt: 'Ik hoop nog een lange tijd bij Juventus te blijven'

27-12-2019 07:32
70

Matthijs de Ligt benadrukt dat hij gelukkig is bij Juventus. De twintigjarige verdediger beleeft een moeizame start in Turijn, nadat hij afgelopen zomer overkwam van Ajax. Hij kwam in de laatste drie duels niet verder dan in totaal veertien speelminuten.

"Ik ben gewend aan Amsterdam, dat is wel anders dan Turijn. Maar ik ben heel gelukkig hier. Ik hoop hier een lange tijd te kunnen blijven", zegt De Ligt tegen Juventus TV. "Ik was heel trots toen Juventus mij wilde. Dat is een grote eer. Ik heb het altijd een mooie club gevonden."

Trainer Maurizio Sarri gaf de laatste weken de voorkeur aan Merih Demiral, maar De Ligt loopt niet weg voor de concurrentiestrijd. "Het is belangrijk om je uitdagingen te overwinnen. Je moet altijd willen leren om een betere speler te worden. Ik wil hier zoveel mogelijk prijzen winnen. Als je bij Juventus speelt, moet je voor elke prijs gaan. Dat is ook de mentaliteit die ik heb."

"Ik ben gelukkig hier", vervolgt de Oranje-international. "Ik voel dat ik elke dag beter word. Ik train met de beste spelers in de wereld." Volgens De Ligt voelen hij en Leonardo Bonucci elkaar goed aan. "We weten van elkaar wat we kunnen. We proberen een goed duo te vormen."