Strootman maakt twee minuten na invalbeurt de winnende; Sheffield knap vijfde

10-01-2020 23:17
11

Kevin Strootman heeft vrijdagavond de heldenrol voor zich opgeëist bij Marseille. De middenvelder kwam als invaller in het veld en besliste in de slotfase de uitwedstrijd bij Rennes met een attente rebound: 0-1.

Strootman maakt de winnende
De topper tussen de nummer twee (Marseille) en drie (Rennes) van de Ligue 1 ging lang gelijk op. Beide ploegen gaven elkaar weinig toe en het leek er dan ook op dat de brilstand als eindstand op het bord zou komen. Dat was echter buiten Kevin Strootman gerekend. De middenvelder kwam in de 82e minuut als invaller binnen de lijnen en twee minuten later werd hij de held van L'OM. Dimitri Payet schoot een vrije trap op de paal, waarna Strootman de rebound voor zich opeiste. Door de zege vergroot Marseille het gat met Rennes tot acht punten en nadert het koploper PSG, dat twee wedstrijden minder speelde, tot op vier punten.

Sheffield vijfde na bijzondere slotfase
West Ham United leed vrijdagavond zijn eerste nederlaag onder de 'nieuwe' trainer David Moyes. The Hammers verloren met 1-0 bij het verrassende Sheffield United, dat met de driepunter tijdelijk op de vijfde plaats in de Premier League staat. Ollie McBurnie was de maker van het enige doelpunt, maar vlak voor tijd leek Robert Snodgrass toch nog voor de gelijkmaker te zorgen. Zijn treffer werd echter afgekeurd wegens hands van Declan Rice in de opbouw richting de treffer en zorgde voor een enorme verandering in emotie bij Moyes, die na de goal nog uit zijn plaat ging van vreugde.