Ruben Kluivert gaat Patrick en Justin achterna: 'Moest altijd achter ze aanlopen'

Ruben Kluivert gaat Patrick en Justin achterna: 'Moest altijd achter ze aanlopen'

Gepubliceerd: zaterdag 25 januari 2020 om 12:15za 25-01-2020 om 12:15

Ruben Kluivert debuteerde vrijdagavond namens Jong FC Utrecht in het betaald voetbal. De zoon van Patrick Kluivert gaat daarmee zijn vader én broer Justin achterna.

De nieuwste Kluivert-debutant kon een nederlaag tegen SC Cambur Leeuwarden niet voorkomen (3-1), maar is uiteraard blij met zijn eerste minuten. "Jammer van het resultaat, maar het is wel lekker om basis te staan en m'n debuut te maken", opent de achttienjarige Kluivert voor de camera van FOX Sports.

In tegenstelling tot de rest van de familie is Ruben Kluivert een verdediger, maar wel met de bekende snelheid van de familie Kluivert. "Vroeger moest ik altijd achter ze aanlopen, dus ik denk dat ik daarom zo snel ben geworden. Als we gingen voetballen dan was ik meestal de jongste en moest ik verdedigen. En ik vond het wel leuk, dus sindsdien ben ik verdediger."

"Ik heb heel veel geleerd van ze", vervolgt de speler van Jong FC Utrecht. "Ze steunen me in alles en zij hebben alles al bijna meegemaakt. Ze geven me alles mee, wat ik moet doen en hoe en wat." En dus had Kluivert ook voor zijn debuut contact met het thuisfront. "Als je nerveus bent, gewoon lekker rustig doen. Gewoon je spel spelen en niet denken aan de mensen om je heen", zo luidde het advies van de familie.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws