Mourinho voorziet rol Bergwijn tegen Man City: 'Fans zullen van hem houden'

Mourinho voorziet rol Bergwijn tegen Man City: 'Fans zullen van hem houden'

31-01-2020 15:36
27

Steven Bergwijn maakt deel uit van de wedstrijdselectie van Tottenham Hotspur voor de Premier League-topper tegen Manchester City. Volgens manager José Mourinho is de kans zelfs groot dat de van PSV overgekomen aanvaller in actie komt zondag.

"In een ideale wereld hadden we hem wat meer tijd gegeven, maar hij is inzetbaar", vertelde Mourinho vrijdag op de persconferentie. De Portugees was ook tegenover Sky Sports zéér lovend over de Oranje-international. "Een ventje met amazing potential. We zullen hier goed voor hem zorgen, hij zal geliefd worden en ik denk dat hij een fantastische speler wordt voor ons."

"Ik wil hem niet te veel druk opleggen, maar onze fans zullen hem in de armen gaan sluiten, want het is een speler die bij de club past", vervolgt Mourinho, die wel voorzichtig is met Bergwijn. "Hij is geen speler die de problemen van vandaag oplost. Hij is zeker goed voor nu, maar ook voor de koers die we willen varen. Het is een zeer, zeer jonge speler, die perfect past in onze manier van voetballen. We zijn heel blij dat hij hier is."

Mourinho kan slechts één puntje van kritiek bedenken, zo grapte hij. "Bergwijn geeft ons wat meer opties in de aanval. Maar hij is geen spits. Hij speelt liever van de zijkanten: bij PSV wat meer van links, bij Oranje wat meer van rechts. Ik had er het liefst ook nog een spits bij gekregen... Maar de winterse markt is niet makkelijk, dus ik verwacht het niet meer."

Tottenham maakte onder meer werk van de komst van Gareth Bale en Olivier Giroud. Maar beide spelers lijken onhaalbaar.