'Vorig weekend zou ik ook gewoon spelen, maar Feyenoord werd toen heel concreet'

'Vorig weekend zou ik ook gewoon spelen, maar Feyenoord werd toen heel concreet'

01-02-2020 16:58
22

Oguzhan Özyakup verbond zich woensdag aan Feyenoord en zal zaterdag tegen FC Emmen direct zijn debuut maken. Veel aanpassingsproblemen verwacht hij echter niet: de Besiktas-huurling wil er naar eigen zeggen 'meteen staan'.

Özyakup hoeft zich niet te beklagen over een gebrek aan wedstrijdritme, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad: woensdag deed hij nog 75 minuten mee tijdens het bekerduel met Büyüksehir Belediye Erzurumspor. "En in het afgelopen weekeinde zou ik ook gewoon spelen (tegen Göztepe Izmir. Red.), maar omdat Feyenoord toen heel concreet was, hebben we besloten dat niet te doen."

De Kuip is geen onbekend terrein voor Özyakup: in het juli 2014 werd hij met Besiktas aan Feyenoord gekoppeld in de voorronde van de Champions League. De atmosfeer in Rotterdam-Zuid maakte indruk op de geboren Zaandammer. "Toen ik hier met Besiktas speelde in de voorronde van de Champions League, hadden we het daar nog over met de spelers. De aanhang van Feyenoord is aanwezig. Ook dat is een reden dat ik graag hier wil spelen."

Feyenoord en FC Emmen trappen zaterdagavond om 19.45 uur af in De Kuip. De stadionclub verdedigt zijn ongeslagen Eredivisie-reeks onder Dick Advocaat.