Faber verrast met tactische PSV-variant: 4-4-2 met Thomas als extra spits

Faber verrast met tactische PSV-variant: 4-4-2 met Thomas als extra spits

08-02-2020 19:34 Laatste update: 19:44
33

PSV-trainer Ernest Faber heeft een tactische verrassing uit de hoge hoed getoverd voor het thuisduel met Willem II. Ryan Thomas zal als tweede spits naast Sam Lammers gaan fungeren, liet hij voorafgaand aan de wedstrijd weten aan FOX Sports.

PSV speelde op papier in de vertrouwde formatie, maar probeert het in de praktijk met een 4-4-2 systeem, onthulde Faber. "Wie de twee spitsen zijn? In principe Lammers en Thomas. Hoe ik daarbij kom? Zo hebben we getraind", aldus de lachende PSV-trainer in gesprek met Hans Kraay junior. "Thomas is een speler met veel diepgang. Hopelijk is hij aanspeelbaar tussen de linies en kunnen we hem vrij krijgen in de ruimte achter Sam. We zullen toch goals moeten creëren om te winnen."

Ook de pas zeventienjarige Noni Madueke was een optie voor Faber: de jonge Brit klopt nadrukkelijk op de deur, maar zal toch nog even moeten wachten op zijn basisdebuut. "Noni zit er dicht tegenaan. Ik verwacht dat hij vandaag (zaterdag, red.) ook wel in zal vallen. Maar hij moet nog een klein stapje maken om te zorgen dat hij er in de eerste minuut al staat."