Gravenberch zelfkritisch over rol in Ajax 1: 'Je kunt niet stoppen of verzwakken'

Gravenberch zelfkritisch over rol in Ajax 1: 'Je kunt niet stoppen of verzwakken'

Gepubliceerd: donderdag 13 februari 2020 om 08:34do 13-02-2020 om 08:34

Laatste update: donderdag 13 februari 2020 om 09:38do 13-02-2020 om 09:38

Ryan Gravenberch is nog altijd pas zeventien jaar oud, maar mag zich momenteel een vaste basisspeler noemen bij Ajax. De jonge middenvelder merkt dat zijn leerproces met ups en downs verloopt.

Gravenberch kon woensdagavond tegen Vitesse alweer op de vijfde basisplaats op rij rekenen en hij speelde naar eigen zeggen eindelijk wat beter, dan in zijn voorgaande partijen. "Het was zeker lekker dat ik vlak voor mijn wissel scoorde. De afgelopen weken was het niet heel goed bij mij. Of je dat groeistuipen kunt noemen. Ja, dat denk ik wel. Ik ben dit niveau natuurlijk niet gewend, dus het gaat met ups en downs", concludeert de zeventienjarige controleur tegenover Voetbal International.

"Het is wel het eerste elftal hè. Je kan niet meer verstoppen of verzwakken. Je moet je man volgen", is hij zich bewust. Gravenberch praat veel met trainer Erik ten Hag, die veel vertrouwen heeft in de jongeling. "Hij rekent me er niet op af. Alhoewel, na Groningen wel hoor. We hebben samen beelden gekeken. Daarbij heeft hij me aangewezen wat ik beter kon doen. Hij zei bijvoorbeeld: "De Ryan in goeden doen draaide gewoon open…" Maar ik was in die wedstrijd niet echt wakker. De komende weken gaan we ertegenaan", besluit hij gemotiveerd.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws