García over veelbesproken Boschker: 'Een leugentje om bestwil is soms slimmer'

García over veelbesproken Boschker: 'Een leugentje om bestwil is soms slimmer'

Gepubliceerd: vrijdag 14 februari 2020 om 15:20vr 14-02-2020 om 15:20

FC Twente-trainer Gonzalo García heeft keeperstrainer Sander Boschker verdedigd na diens controversiële uitspraken. De oud-doelman trok tegenover fans van leer tegen oud-ploeggenoot en mede-clubicoon Wout Brama.

Brama werd na de winterstop buiten de wedstrijdselectie gehouden: volgens Boschker zorgde de controleur voor 'wrijving' vanwege zijn cynische gedrag. Nadat geluidsopnamen van deze uitlatingen uitlekten, werd zijn standbeeld bij de Grolsch Veste omwikkeld met vuilniszakken. "Voor iedereen is dit niet mooi, ook voor Sander", aldus García, eveneens aanwezig bij het gesprek met de fans, tegenover FOX Sports. "Ik weet dat hij van de club houdt, dus voor Sander is dit het moeilijkste."

García beaamt echter dat de uitlatingen van de enkelvoudig niet diplomatiek waren. "Hij liet zijn gevoel spreken. Maar sometimes it is better to be tricky, een leugentje om bestwil is soms slimmer", aldus de hoofdtrainer, die verraste door Brama weer in de wedstrijdselectie op te nemen. "Wij hebben gesproken en wij dachten dit het beste voor de ploeg is", herhaalde García. "Wij gaan verder met elkaar, om de beste weg te vinden."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Stelling: Boschker heeft zijn eigen positie onhoudbaar gemaakt met zijn uitspraken over Brama

(994 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws