Van Dijk een 'nachtmerrie' en 'geïrriteerde' Klopp: 'Hij kan daar niet tegen'

Van Dijk een 'nachtmerrie' en 'geïrriteerde' Klopp: 'Hij kan daar niet tegen'

Gepubliceerd: woensdag 19 februari 2020 om 10:23wo 19-02-2020 om 10:23

Ruud Gullit was dinsdagavond niet onder de indruk van Virgil van Dijk. De Nederlandse verdediger van Liverpool leidde de nederlaag tegen Atlético Madrid in, meent de analist bij beIN Sports.

Van Dijk gaf de hoekschop weg waaruit Saúl Ñíguez al snel scoorde in het Wanda Metropolitano. De Oranje-captain greep bovendien halfslachtig in. "Van Dijk beleefde een nachtmerrie", stelt Gullit. "Ik zag hem dingen doen… vooral bij die eerste bal waar hij de hoekschop weggeeft. Het was een beetje onhandig en niet nodig."

Gullit verwacht dat Liverpool nog een zware dobber krijgt om de 1-0 nederlaag weg te poetsen in de return. "Ze weten dat ze op Anfield veel scoren, maar daar wacht eenzelfde soort wedstrijd. Het moet beter. Het tempo moet hoger, het spel moet sneller."

Manager Jürgen Klopp uitte na afloop zijn ongenoegen over het spel van Atlético. Gullit vond dat de Duitser een 'geïrriteerde' indruk maakte. "Hij ergerde zich aan de simulatie van Atlético. Hij denkt dat hij de betere ploeg heeft. Hij verloor van een team dat iets doet wat niet zijn manier van voetbal is. Hij kan daar niet tegen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws