De Jong waarschuwt oud-teamgenoten: 'Zwaarste tegenstander die Ajax kon loten'

De Jong waarschuwt oud-teamgenoten: 'Zwaarste tegenstander die Ajax kon loten'

Gepubliceerd: donderdag 20 februari 2020 om 06:51do 20-02-2020 om 06:51

Laatste update: donderdag 20 februari 2020 om 11:58do 20-02-2020 om 11:58

Frenkie de Jong won onlangs nog nipt van Getafe (2-1) in een lastige wedstrijd. De FC Barcelona-middenvelder denkt dat Ajax op zijn hoede moet zijn voor de stugge ploeg uit Madrid.

Ook in de uitwedstrijd won Barça (0-2), maar gemakkelijk ging het niet voor de Catalanen. "Dat waren geen makkelijke zeges. Tegen ons zetten ze heel veel druk, en dat doen ze goed. Ze spelen heel agressief, goed georganiseerd, ze weten precies wat ze moeten doen. Ze zijn fysiek ook heel sterk, conditioneel supergoed, ze gáán maar door", waarschuwt De Jong zijn oude ploeg in het Algemeen Dagblad.

De Jong ziet geen reden voor Ajax om Getafe te onderschatten omdat de club niet van het kaliber Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid, Sevilla en Valencia is en er geen grote spelers rondlopen. "Maar Getafe staat niet voor niets derde in Spanje. Getafe is écht een goede ploeg, ik denk dat het de zwaarste tegenstander is die Ajax kon loten", bedenkt De Jong zich.

Ook zonder de bal schromen de Spanjaard niet om een schop te verkopen en het spel van de tegenstander te ontregelen. "Het is niet zo dat ze je hard schoppen, maar als je onder hun druk uitkomt en er net langs bent, tikken ze je aan, maken ze zo'n overtreding die net geen geel is. Ze houden het spel op, halen de snelheid uit je aanval."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws