Hekkensluiter Paderborn dwingt Bayern tevergeefs tot het uiterste in Allianz Arena

21-02-2020 22:24
12

Bayern München dreigde vrijdagavond dure punten te verspelen, maar kon in de slotfase alsnog opgelucht ademhalen. Uitgerekend hekkensluiter SC Paderborn bracht Der Rekordmeister in de eigen Allianz Arena in verlegenheid, door twee keer terug te komen van een achterstand: uiteindelijk moest men toch het hoofd buigen, dankzij Robert Lewandowski.

Aanvankelijk was er weinig aan de hand voor Bayern, dat na 25 minuten spelen zijn veldoverwicht omzette in een doelpunt: Kai Pröger verdedigde te nonchalant uit en de bal kwam uiteindelijk bij Serge Gnabry, die de verre hoek vond. Lewandowski en Philippe Coutinho verzuimden om de marge te vergroten, waarna het vlak voor rust opeens 1-1 werd. Manuel Neuer kwam ver van zijn lijn af en ging in de fout, waarna Dennis Srbeny ijzig kalm bleef in de zestien meter en de gehele Bayern-defensie te kijk zette.

Paderborn putte moed uit de onverwachte meevaller en maakte er in de tweede helft een echte wedstrijd van. Lewandowski tekende na kansen over en weer voor de 2-1, maar na een snelle Paderborn-counter was het Sven Michel die de stand weer gelijktrok in de rebound: 2-2. Een derde goal van Bayern bleek de thuisploeg echter te machtig: topschutter Lewandowski tikte vlak voor rust van dichtbij de 3-2 binnen en werd weer eens het goudhaantje van Bayern.

De winnaar van de vorige zeven Bundesliga-edities kan nu rustig afwachten wat de concurrentie doet. RB Leipzig kan weer op één punt komen, wanneer het zaterdag bij Schalke 04 wint. Borussia Mönchengladbach speelt zaterdag tegen Hoffenheim én heeft het inhaalduel met 1. FC Köln nog tegoed.