Onana hoog aangeschreven: 'Hoort in mijn ogen bij top-drie keepers ter wereld'

Onana hoog aangeschreven: 'Hoort in mijn ogen bij top-drie keepers ter wereld'

Gepubliceerd: dinsdag 25 februari 2020 om 07:36di 25-02-2020 om 07:36

Eyong Enoh denkt met veel plezier terug aan zijn tijd bij Ajax en ziet in Andre Onana een van de beste keepers ter wereld. De Kameroeners hebben nog vaak contact met elkaar en de voormalig Ajax-middenvelder probeert zijn landgenoot constant te helpen.

"Onana is mijn kleine broertje", vertelt Enoh in gesprek met FOX Sports. "Toen hij voor het eerst bij het nationale team kwam, was ik daar om hem te ontvangen. Toen hij bij Ajax kwam, was ik al weg. Maar we hebben contact gehouden. Dus ik heb hem advies gegeven en hem aangemoedigd."

Enoh zag dat Onana het lastig had tijdens zijn eerste periode in Nederland. "Zijn eerste seizoen was heel moeilijk. Hij kwam uit Spanje, maar het was heel koud. In de trainingen had hij niet veel vertrouwen, hij voelde zich alleen. Ik was er natuurlijk niet, dus ik kon hem niet helpen. Ik ben zo trots op hem, hoe hij het nu doet."

De voormalig Ajax-middenvelder durft zelfs de vergelijking te maken met een andere Kameroenese topper. "Ik heb in een eerder interview gezegd dat hij dezelfde status heeft als Samuel Eto'o. Hij hoort bij de top-tien keepers, in mijn ogen zelfs bij de top-drie, top-vier van de wereld. Dat is top", sluit Enoh het interview af.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws