'Ajax dekt zich met verzekering in voor zware blessure van recordaankoop Antony'

'Ajax dekt zich met verzekering in voor zware blessure van recordaankoop Antony'

27-02-2020 15:44
59

Ajax tast een stuk dieper in de buidel voor Antony dan bekend is gemaakt. Volgens GloboEsporte wist São Paulo ook een doorverkooppercentage te bedingen en werd er een deal gesloten voor David Neres.

De Amsterdammers communiceerden een transfersom van 15,75 miljoen euro voor de twintigjarige Braziliaanse aanvaller. Een bedrag dat door bonussen kan oplopen tot 21,75 miljoen. Het Braziliaanse medium meldt donderdag dat São Paulo ook recht heeft op twintig procent van de winst op een toekomstige transfer.

Daarnaast sloten beide clubs een akkoord over Neres. De Eredivisie-kampioen maakte per direct zeven miljoen euro over om eenzelfde doorverkooppercentage uit de deal met Neres te halen. Daarmee kunnen de totale uitgaven oplopen tot bijna 29 miljoen.

GloboEsporte weet dat Ajax zich enigszins heeft ingedekt tegen een zware blessure van Antony, die tot de zomer in zijn thuisland actief is. De vleugelaanvaller verliet woensdag de training van zijn club met een enkelblessure. Hoewel de schade meevalt, riep het de vraag op wie met de gebakken peren zit als het wel misgaat.

In dat geval lijkt São Paulo zich geen zorgen te hoeven maken. De inkt onder de contracten is droog, dus de Brazilianen ontvangen hoe dan ook de afgesproken transfersom. Alleen de bonussen zouden ze mislopen. Ajax sloot een verzekering af, waardoor het een compensatie krijgt als Antony in de komende maanden een zware kwetsuur oploopt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie