KNVB prikt nieuwe data voor Eredivisie-krakers AZ-Feyenoord en Utrecht-Ajax

KNVB prikt nieuwe data voor Eredivisie-krakers AZ-Feyenoord en Utrecht-Ajax

04-03-2020 10:05
73

De KNVB heeft een nieuwe datum gevonden voor AZ - Feyenoord en FC Utrecht - Ajax. De topduels in de Eredivisie worden op respectievelijk woensdag 8 april en donderdag 9 april ingehaald.

De wedstrijden stonden aanvankelijk voor zondag 9 februari op het programma, maar konden toen niet doorgaan omdat storm Ciara over het land raasde. De aanvangstijd van AZ – Feyenoord op woensdag 8 april is 18.45 uur. Het treffen tussen de huidige nummers twee en drie kan niet later beginnen, omdat de UEFA niet toestaat dat competitiewedstrijden overlappen met de Champions League.

Utrecht en Ajax trappen een dag later om 19.15 uur af in de Galgenwaard. Beide ploegen treffen elkaar woensdagavond overigens al in de halve finale van de KNVB Beker. De landskampioen meldt verder dat op verzoek van beide clubs het duel met FC Twente van zondag 15 maart is verzet van 20.00 uur naar 14.30 uur. Door de Europese uitschakeling van zowel Ajax als AZ ontstond ruimte in de speelkalender.

Ajax en AZ zijn in een nek-aan-nekrace verwikkeld in de Eredivisie. Beide ploegen hebben 53 punten. Feyenoord volgt met 47 punten.