Krul gaat viral in Engeland: Daar draait het om, daarom doen we het werk

Krul gaat viral in Engeland: "Daar draait het om, daarom doen we het werk"

05-03-2020 10:38
28

Tim Krul wordt na zijn heldenrol namens het Nederlands elftal op het WK van 2014 gezien als penaltykiller, maar die reputatie was vóór woensdagavond tanende. Van de laatste twintig strafschoppen stopte hij er echter maar twee, zo vertelt hij zelf aan de BBC.

"Iedereen zegt dat ik goed ben in penalty's, dus ik wist dat ik er beter wat kon gaan tegenhouden", lachte hij na de gewonnen penaltyreeks tegen Tottenham Hotspur tegen BBC Sport. De doelman van Norwich City stopte de penalty's van Troy Parrott en Gedson Fernandes.

Wedden

Meer odds

Krul nam uitgebreid de tijd om zich klaar te maken voor elke penalty. Op zijn bidon stond bovendien een lijst met Spurs-spelers en welke hoek ze - vermoedelijk - zouden kiezen. Dat hij de favoriete hoek van Spurs-talenten Parrott en Oliver Skipp óók wist, was opmerkelijk.

"Daar draait het allemaal om, daarom doen we het werk", aldus Krul. "Als je het soms moeilijk hebt, denk je aan dit soort momenten. Als kleine jongen wil je penalty's stoppen en je club naar de volgende ronde krijgen. Grote emoties vandaag. Wat een plek ook om dit te doen - voor 9.000 meegereisde supporters op een woensdagavond."