'De scheids mag 'houd je waffel, idioot' zeggen en ik mag niet reageren...'

'De scheids mag 'houd je waffel, idioot' zeggen en ik mag niet reageren...'

08-03-2020 17:47
19

Go Ahead Eagles-speler Joran Swart kreeg het tijdens de verloren thuiswedstrijd tegen aan de stok met arbiter Rob Dieperink. Na de 0-2 van Branco van den Boomen kreeg Swart te horen dat hij 'zijn waffel moest houden', liet hij na afloop weten aan FOX Sports.

Swart verloor aan de zijlijn een duel van Ralf Seuntjens en leek ook onderuit te worden getrokken door de man, die uiteindelijk de assist op Van den Boomen gaf. Volgens de verdediger was de bal bovendien over de zijlijn geweest. "Ik moet het bij mezelf zoeken, ik moet die bal ook eerder weg schieten, maar ik was er honderd procent van overtuigd dat die bal uit was. En hij (Seuntjens, red.) trekt me ook helemaal weg... Dus dat lijkt me duidelijk."

Wedden

Meer odds

Dieperink stond niet open voor feedback, merkte Swart. "Ik was natuurlijk vol frustratie, omdat hij daar niet voor fluit, omdat die bal uit was én omdat ik weg werd getrokken. En dan mag je ook niets tegen hem zeggen. Hij mag wel 'houd je waffel, idioot' zeggen en ik mag dan niets terug zeggen... Dat vind ik apart", doelde de Go Ahead-verdediger op de gele kaart die hij direct na de goal kreeg. "Het is in het heetst van de strijd, dus hij kan wat zeggen. Maar ik vind het apart dat je dan meteen geel terug krijgt."