Neres 'buiten de club behandeld': 'Vier, vijf maanden eruit, lijkt me niet nodig'

Neres 'buiten de club behandeld': 'Vier, vijf maanden eruit, lijkt me niet nodig'

10-03-2020 23:38
31

Ajax hoeft David Neres voorlopig niet terug te verwachten, stelt clubwatcher Mike Verweij. Volgens de journalist van De Telegraaf lijkt de Braziliaanse vleugelaanvaller pas in april zijn rentree te kunnen maken.

Neres speelde zijn tot dusver laatste wedstrijd voor Ajax op dinsdag 5 november, toen Ajax de beruchte uitwedstrijd tegen Chelsea speelde: daar liep hij een knieblessure op. Drie dagen later bracht Ajax het blessurenieuws naar buiten, een week later is Neres geopereerd. "Toen is eigenlijk meteen de verwachting uitgesproken dat hij na de winterstop weer zou kunnen spelen. Hij is ook meegegaan naar Qatar, daar heeft hij deels meegedaan aan de groepstraining. Daarna is er iets misgegaan", aldus Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. "Wat, dat is mede door de privacywet en groot raadsel."

Verweij sprak in een eerdere podcast al van een 'terugslag' in het herstel van de Braziliaan. "De verwachting is dat hij niet voor april op het veld zal staan", aldus de Ajax-watcher. "Hij laat zich inmiddels ook buiten de club behandelen. Hij is vier keer in de week bij Fysiomed in het Olympisch Stadion. Daar wordt hij behandeld door Leo Echteld en zijn staf. Er iets niet goed gegaan. En waar het dan mis is gegaan, dat weet niemand. Maar vier, vijf maanden aan de kant staan na een meniscusoperatie, dat is volgens mij niet nodig."