Koster: 'Je weet dat zoiets gaat spelen bij 28 nieuwe Tilburgse besmettingen'

Koster: 'Je weet dat zoiets gaat spelen bij 28 nieuwe Tilburgse besmettingen'

Gepubliceerd: woensdag 11 maart 2020 om 08:00wo 11-03-2020 om 08:00

Het coronavirus heeft het voetbal in Noord-Brabant in ieder geval voor de komende speelronde flink getroffen. Adrie Koster en Fred Grim zagen het al aankomen en zijn blij dat er nu maatregelen getroffen zijn.

Willem II zou komend weekend sc Heerenveen ontvangen, maar dat gaat dus niet door. Trainer Koster zag het besluit al aankomen. "Je weet dat zoiets gaat spelen als je hoort dat er in het ziekenhuis in Tilburg weer 28 besmettingen zijn bijgekomen en niemand weet waar het precies vandaan komt", zegt hij tegen De Telegraaf. "We kunnen moeilijk zeggen dat we een week niet gaan trainen, maar we houden alles goed in de gaten. Geen handen schudden, interviews en persconferenties doen we telefonisch. Mensen die wat ziekjes zijn, blijven thuis", licht hij de Tilburgse maatregelen toe.

Grim, trainer van RKC Waalwijk, is blij met de genomen maatregelen. "Het was afgelopen weekend al heel apart. Je wilt automatisch de mensen een hand geven die je rond duels tegenkomt en kent. Eerst geef je drie man een hand, maar de vierde zegt dan: dit is toch niet helemaal de bedoeling. Met de media staan we vervolgens na afloop wel op vijftig centimeter interviews te geven. Nu is er tenminste een duidelijke lijn getrokken", concludeert de trainer die komend weekend dus niet tegen FC Groningen zal spelen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws