'De laatste negen wedstrijden meespelen is een reële optie voor Ajax en Neres'

'De laatste negen wedstrijden meespelen is een reële optie voor Ajax en Neres'

19-03-2020 14:48
99

Als de Eredivisie weer wordt hervat is de kans aanwezig dat David Neres direct zijn rentree kan maken bij Ajax. De Braziliaanse aanvaller is aan het revalideren en zou 'half april weer fit moeten kunnen zijn.'

Neres raakte tijdens de uitwedstrijd in de Champions League bij Chelsea (4-4) geblesseerd aan zijn knie en speelde sindsdien geen wedstrijd meer voor de Amsterdammers. De Braziliaan kan zijn rentree maken bij Ajax als er in april weer gevoetbald wordt. "Die kans bestaat zeker", zegt Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf. "Neres werkt zich momenteel elke dag in het zweet bij Fysiomed in het Olympisch Stadion."

De vleugelaanvaller kan dus dit seizoen nog van waarde zijn voor de regerend landskampioen. "Het laatste dat ik erover heb gehoord, is dat hij half april weer fit zou moeten kunnen zijn", legt Verweij uit. "Voor de eventuele hervatting van de competitie krijgen de clubs drie weken de tijd om te trainen. Dus mócht hij fit zijn en kán hij aanhaken bij de groep, dan is de laatste negen wedstrijden meespelen een reële optie."