'Wake up call' Ajax: 'Dat was een van de belangrijkste gesprekken van het seizoen'

'Wake up call' Ajax: 'Dat was een van de belangrijkste gesprekken van het seizoen'

23-03-2020 08:57 Laatste update: 09:05
32

De voor Ajax desastreus verlopen Klassieker van vorig seizoen in De Kuip was een wake up call voor de Amsterdammers. Dat stelt Alfred Schreuder in de Volkskrant. Feyenoord was met liefst 6-2 te sterk.

Ruim een jaar na de historische Klassieker vertelt Schreuder, vorig seizoen assistent van Erik ten Hag, dat Ajax wakker werd geschud in De Kuip. "Zo kon het niet verder", zegt hij. "We waren al een tijdje niet top. Dat moest veranderen. Feyenoord liep totaal over ons heen. De vlam sloeg in de pan. Dat moet je in de Kuip altijd voorkomen. Robin van Persie nam het publiek mee."

"Ik weet dat we in de busreis terug met de staf al uitgebreid hebben gesproken, over dat het anders moest. Dat iedereen terug moest naar de basis. Niet 95 procent, maar 100 procent. Je kunt het allemaal zo goed bedenken, maar de hoofdzaak in voetbal is dat je iedereen nodig hebt. Het gaat om de klik tussen de spelers onderling, tussen de spelers met de staf."

Ajax herpakte zich, won de landstitel en beker en miste de Champions League-finale op een haar na. Schreuder wijst op een cruciaal groepsgesprek, een dag na de vernedering door Feyenoord in de Klassieker. "Alle belangrijke spelers deden hun zegje. Dat is een van de belangrijkste gesprekken van het seizoen geweest."