Breaking news

Ajax boekt zege na wereldgoal Gravenberch en wacht bloedstollende ontknoping

Miedema zoekt Schotse 'middle of nowhere' op: 'Letterlijk niemand anders gezien'

Miedema zoekt Schotse 'middle of nowhere' op: 'Letterlijk niemand anders gezien'

Gepubliceerd: dinsdag 24 maart 2020 om 20:14di 24-03-2020 om 20:14

De Oranje Leeuwinnen kunnen alleen maar begrip opbrengen voor de beslissing van het IOC om de Olympische Spelen met één jaar uit te stellen. De regerend Europees kampioen zou komende zomer eigenlijk debuteren op de Olympische Spelen in Tokio, maar zal nu een jaartje geduld moeten hebben.

Bondscoach Sarina Wiegman had het besluit wel aan zien komen en vindt ook dat het niet 'gepast' zou zijn om de Spelen door te laten gaan. "Het zou een gevaar voor de volksgezondheid zijn, terwijl de Olympische Spelen een feestje zouden moeten zijn. Voor de sporters, maar ook voor de organisatie en voor onze fans: dat kan nu niet, goede beslissing", laat ze weten aan het Algemeen Dagblad.

Topscorer Vivianne Miedema sluit zich hierbij aan. "Lijkt me een vrij logische keuze. Op dit moment is de wereld niet klaar om risico's te nemen met dit virus. Sporters kunnen zich niet op een normale manier voorbereiden." Dat geldt zeker ook voor de Drentse Arsenal-spits, die voor haar eigen veiligheid Londen tijdelijk heeft verlaten. "Ik zit nu in the middle of nowhere in Schotland bij mijn schoonouders. De afgelopen 24 uur heb ik letterlijk niemand anders gezien dan mijn vriendin en mijn schoonouders. Dus het is een veilige plek. Alleen echt trainen gaat natuurlijk niet."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws