Van Seumeren pleit voor drieluik: Utrecht, Ajax, AZ, Feyenoord verdelen prijzen

Van Seumeren pleit voor drieluik: Utrecht, Ajax, AZ, Feyenoord verdelen prijzen

19-04-2020 17:13 Laatste update: 17:17
345

Frans van Seumeren zit allesbehalve stil, nu het Nederlandse voetbal op zijn gat ligt door de coronacrisis. De eigenaar van FC Utrecht breekt in een uitgebreid interview met Voetbal International een lans voor onder meer drie topwedstrijden aan het einde van het seizoen om de prijzen te verdelen.

Van Seumeren houdt er rekening mee dat het seizoen niet uitgespeeld wordt. "Dan kun je inzetten op nog drie wedstrijden zonder publiek", aldus de Utrechter, die vindt dat in elk geval de inhaalwedstrijden FC Utrecht - Ajax en AZ - Feyenoord én de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht moeten worden gespeeld.

"Die bekerfinale moet doorgaan. Links- of rechtsom. Net zoals het belangrijk is dat je in de competitie met zijn allen uiteindelijk op evenveel wedstrijden staat", aldus de Utrechter. "Gezien de inhaalwedstrijden wordt de titel dan in ieder geval op het veld gehaald. Die is dan voor AZ of Ajax."

Van Seumeren benadrukt dat hij niet het ei van Columbus heeft, maar pleit voor 'onderzoek'. "Dat is altijd beter dan alleen maar afwachten zonder met alternatieven te komen. (...) Wat dacht je van het scenario waarin we dan alle beslissingen in drie wedstrijden laten vallen? In de competitie staan nog twee inhaalwedstrijden die uiteindelijk niet alleen iedereen op gelijke hoogte gaan brengen maar ook nog eens beslissend kunnen zijn voor de titel."

"Dan speel je inderdaad AZ - Feyenoord en FC Utrecht - Ajax. Dat zijn wedstrijden waarin iedere club belangen heeft, ook wij want als we winnen stijgen we naar plek vijf en pakken we 750 duizend euro extra aan tv-opbrengsten. De derde wedstrijd is dan de bekerfinale. Ik voorspel je dat alle kijkrecords gebroken worden en dan is het seizoen in ieder geval op een eerlijke manier beslist."