'Ik wil niet de begrafenisondernemer van het Italiaanse voetbal zijn'

'Ik wil niet de begrafenisondernemer van het Italiaanse voetbal zijn'

20-04-2020 09:51
32

Ondanks dat het land is ontwricht het coronavirus, wil men in Italië het seizoen uitspelen. Gabriele Gravina, voorzitter van de Italiaanse voetbalbond (FIGC), ontkent niet dat het te maken heeft met economische belangen.

De Serie A werd in maart opgeschorst door de uitbraak van het coronavirus. Een doorstart is alléén mogelijk als de veiligheid en gezondheid van alle betrokkenen gewaarborgd is, zoveel is duidelijk. Maar in Italië leeft sterk de gedachte om vanaf begin mei de training te hervatten. Gravina wil het liefst de competitie uitspelen.

"Op dit moment zijn er twee groepen: zij die alles willen stoppen en zij die willen doorgaan", vertelt Gravina bij Che Tempo Che Fa. "Ik wil niet de begrafenisondernemer van het Italiaanse voetbal zijn. Ik heb de verantwoordelijkheid om de belangen van het voetbal en de sport in zijn geheel te verdedigen. Als we niet proberen door te gaan, heeft dat een grote negatieve impact op onze toekomst."

Gravina denkt bovendien dat er met Serie A-voetbal weer een lichtpuntje in het leven van veel Italianen komt. "Ik hoop dat we in juni iedereen blij kunnen maken. Als de regering de boel blokkeert? Dat is hun verantwoordelijkheid, ik kan alleen adviseren."