Willem II heeft contractnieuws: Mathijsen ziet oom Wielaert bijtekenen

Willem II heeft contractnieuws: Mathijsen ziet oom Wielaert bijtekenen

23-04-2020 18:42
22

Willem II heeft donderdagavond contractnieuws naar buiten gebracht. Hoofd scouting Gerard Wielaert liep eigenlijk uit zijn contract, maar blijft ook de komende jaren aan de Tricolores verbonden.

De aflopende verbintenis van Wielaert is verlengd tot 2022, maakt Willem II bekend via de officiële kanalen. De 67-jarige vader van oud-prof Rob Wielaert en oom van Willem II-directeur Joris Mathijsen was tussen 1995 en 2004 al actief als scout en keerde in 2016 terug in het Koning Willem II Stadion. "Ik ben al meer dan 25 jaar betrokken bij Willem II en ik ben uiteraard blij dat ik dat de komende jaren blijf. De huidige groei en ambities van de club doen mij denken aan mijn vorige periode als scout", doelt hij op de Champions League-kwalificatie in 1999. "Er spreekt veel waardering uit dat de club nog minimaal twee jaar door wil gaan."

Ook de eerder genoemde Mathijsen is meer dan tevreden over de samenwerking. "De verlenging van het contract van Gerard is een logisch gevolg van het goede werk dat hij levert. Sinds zijn terugkeer in 2016 heeft hij de scouting professioneler gemaakt", aldus de 84-voudig Oranje-international. "Naast onze ambities om meer spelers vanuit de jeugd de stap naar het eerste elftal te laten maken, is ook onze scouting van spelers van buitenaf van groot belang."