'Het kan niet anders dan dat wij promoveren, maar ik schiet geregeld wakker'

'Het kan niet anders dan dat wij promoveren, maar ik schiet geregeld wakker'

24-04-2020 08:08 Laatste update: 08:32
56

Henk de Jong kijkt uit naar vrijdagavond. Dan is duidelijk hoe de sportieve toekomst van SC Cambuur eruitziet. Het lot van de club uit Leeuwarden ligt volledig in handen van de KNVB.

Cambuur stevende als koploper van de Keuken Kampioen Divisie af op promotie, tot de coronacrisis voetballen onmogelijk maakte. Vrijdag wordt duidelijk in welke divisie de ploeg van De Jong volgend seizoen speelt. "We staan voor de spannendste finale die we nooit zullen spelen", zegt de Cambuur-trainer in het Algemeen Dagblad.

"Als je normaal redeneert, kan het niet anders dan dat Cambuur promoveert. Hebben we tenslotte zelf afgedwongen. Maar ik geef eerlijk toe: ik schiet 's nachts geregeld wakker. Je wilt het zwart op wit, hè. Je wilt dat onze supporters, die ons zo fantastisch hebben gesteund, hun verdiende feestje kunnen vieren."

'Nek uitgestoken'
De Jong gaf eerder deze week al aan dat het van 'levensbelang' is dat Cambuur promoveert. "We hebben onze nek uitgestoken. Nu moeten we naar de Eredivisie", zei hij tegen de Leeuwarder Courant.