BREAKING: KNVB HAKT KNOOP DOOR, ADO EN RKC BLIJVEN IN EREDIVISIE

BREAKING: KNVB HAKT KNOOP DOOR, ADO EN RKC BLIJVEN IN EREDIVISIE

24-04-2020 16:48 Laatste update: 17:20
319

Het hoge woord is eruit: ADO Den Haag en RKC Waalwijk spelen ook volgend seizoen in de Eredivisie. Dat heeft de KNVB besloten na uitvoerig overleg met de clubs uit het betaald voetbal. SC Cambuur en De Graafschap promoveren daardoor niet.

De KNVB gaat dus niet mee met het advies van de clubs. Zestien clubs stemden vóór degradatie, maar toch bewandelt de bond een andere route. Negen clubs stemden tegen en nog eens negen clubs, waaronder AZ, PSV, Feyenoord en sc Heerenveen, voelden zich niet geroepen om een stem uit te brengen. Zij vonden dat de KNVB het voortouw moest nemen en de bal niet bij de clubs moest leggen.

De beslissing van de KNVB zal ongetwijfeld voor woede zorgen bij Cambuur en De Graafschap. Beide clubs stevenden in de Keuken Kampioen Divisie af op directe promotie, maar grijpen nu op zeer pijnlijke wijze mis. Cambuur-trainer Henk de Jong liet bij Omrop Fryslân al weten niet blij te zijn met de beslissing van de KNVB om clubs te laten stemmen. "Als ze (KNVB, red.) ons niet laten promoveren, leven die mensen de rest van hun leven met een probleem in hun hoofd."

Het overleg tussen de KNVB, de Eredivisie-clubs en andere betrokken partijen verliep allesbehalve vlekkeloos. De vergadering werd geschorst zodat clubs hun stem uit konden brengen, maar kon niet worden hervat. De mailbox van een KNVB-medewerker zat vol. Het mailadres van de medewerker waar de stem naar toe moest is uitgelekt, waardoor iedereen naar de KNVB kon mailen.

Cambuur, dat elf punten voorsprong had op nummer drie FC Volendam, en De Graafschap zijn onaangenaam verrast. Of zij het besluit van de KNVB juridisch zullen aanvechten, zoals FC Utrecht dat gaat doen vanwege het mislopen van Europees voetbal, moet nog blijken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie