Borst verbijsterd: 'Onverwacht, krankzinnig en het deugt volgens mij ook niet'

Borst verbijsterd: 'Onverwacht, krankzinnig en het deugt volgens mij ook niet'

26-04-2020 11:54 Laatste update: 14:39
82

Hugo Borst zet grote vraagtekens bij de keuze van de KNVB om ADO Den Haag en RKC Waalwijk in de Eredivisie te houden. Ondanks een meerderheid van zestien stemmen, zagen SC Cambuur en De Graafschap promotie in rook opgaan.

"Het is zeer onverwacht en ook wel verbijsterend", aldus Borst bij WNL Op Zondag. "Het is knarsetandend binnengekomen bij De Graafschap en natuurlijk ook bij Cambuur. De KNVB had ook een verzoek bij de overige 34 clubs neergelegd, wat willen jullie?"

Zestien clubs wilden de bestaande promotie-/degradatieregeling in stand houden. De KNVB wees echter op de negen 'neutrale' stemmen, die werden opgeteld bij de negen tegenstemmen. Borst: "Dat is krankzinnig en het deugt volgens mij ook niet."

De columnist en analist geeft Cambuur en De Graafschap, maar ook FC Utrecht, dat Europees voetbal misliep, 'nog wel een kansje bij de rechter'. "Niet wat betreft het sportieve gedeelte, maar wel gezien de procedure. Het is allemaal toch wel een beetje dubieus."

Borst ergert zich aan het 'schaamteloze' gebrek aan solidariteit onder de clubs. "Die hele tak staat op springen, want er komt straks zonder publiek geen geld meer binnen. Dan moet je zorgen dat je een goed plan hebt."