Transferadvies voor 'verwoestende' Van de Beek: 'Donny zou er perfect passen'

Transferadvies voor 'verwoestende' Van de Beek: 'Donny zou er perfect passen'

29-04-2020 12:02
44

Bryan Roy zou graag zien dat Donny van de Beek voor een Italiaans avontuur kiest. De 23-jarige middenvelder van Ajax wordt nadrukkelijk gelinkt aan Real Madrid en Manchester Unitd, maar zou volgens Roy óók bij Juventus passen.

"Donny zou perfect passen in het middenveld van Juventus en het Italiaanse voetbal in het algemeen", stelt Roy, oud-speler van onder meer Ajax en Foggia, in gesprek met TuttoJuve. "Hij is één van de jongens van de gouden generatie bij Ajax. Ik ken hem goed, want Donny zat samen met Matthijs de Ligt in mijn team."

"Van de Beek is fysiek altijd verwoestend geweest. Op jonge leeftijd wist hij al hoe hij moest aanvallend en verdedigen. Hij was erg verlegen, maar op het veld verdween dat", vervolgt Roy. "Ik vind hem een totale speler en zie hem wel samenspelen met Miralem Pjanic en Rodrigo Bentancur."

Alles wees erop dat Van de Beek deze zomer zou vertrekken bij Ajax, maar de coronacrisis zorgt voor onzekerheid op de transfermarkt. Veel clubs houden hun hand voorlopig op de knip. Roy: "Als hij Ajax verlaat, denk ik dat Van de Beek het goed zou doen in Italië. Ik kan het weten, want ik was zelf ook gelukkig in de Serie A."

Van de Beek scoorde vorig jaar voor Ajax in de gewonnen Champions League-return van Ajax tegen Juventus (1-2). Matchwinner Matthijs de Ligt maakte afgelopen zomer al de overstap naar Turijn.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Celebrating my 23rd birthday today 🎈 Thank you for all your kind messages. Receiving so much love from everyone means a lot to me. Thank you ❤️

Een bericht gedeeld door Donny van de Beek (@donnyvdbeek) op