Done deal De Graafschap: aanvaller komt na 30 Eredivisie-duels over van Heracles

Done deal De Graafschap: aanvaller komt na 30 Eredivisie-duels over van Heracles

13-05-2020 10:21 Laatste update: 10:35
19

De Graafschap heeft zich versterkt met Joey Konings. De 22-jarige aanvaller komt transfervrij over van Heracles Almelo en tekent een contract voor twee seizoenen, met een optie op nog een jaar.

De transfer is woensdagochtend bevestigd door De Graafschap en Heracles. Konings, opgeleid door RKC Waalwijk en PSV, speelde sinds de zomer van 2018 in Almelo. In totaal speelde hij dertig Eredivisie-duels, waarin hij drie keer scoorde.

"Joey is nog relatief jong en heeft toch al ervaring in zowel de eerste- als eredivisie. Wij denken dat hij prima bij De Graafschap past en zich hier nog verder kan ontwikkelen", reageert manager voetbalzaken Peter Hofstede op de website van De Graafschap.

Konings is blij met zijn overstap. "Geweldig om voor een club als De Graafschap te mogen uitkomen. Ik kijk uit naar mijn eerste ontmoeting met de spelers, staf en supporters. Een club die zo leeft, ongeacht het niveau waar ze spelen, is een echte cultclub. Kan niet wachten op de start van het nieuwe seizoen."

De Graafschap versterkte zich eerder al met Elmo Lieftink, die transfervrij overkwam van Go Ahead Eagles. Mogelijk speelt Konings volgend seizoen in de Eredivisie, omdat de Doetinchemse club via de rechter alsnog promotie hoopt af te dwingen.