Frenkie de Jong buigt voor zorgmedewerkers: 'Het zijn helden, nu helemaal'

Frenkie de Jong buigt voor zorgmedewerkers: 'Het zijn helden, nu helemaal'

Gepubliceerd: donderdag 21 mei 2020 om 11:34do 21-05-2020 om 11:34

Frenkie de Jong maakt een diepe buiging voor het zorgpersoneel dat nog steeds strijdt tegen de uitbreiding van de coronapandemie. Spanje is één van de zwaarst getroffen landen ter wereld, weet de 23-jarige middenvelder van FC Barcelona.

"Iedereen is de mensen die werken in de zorg heel erg dankbaar. Ik ook", wordt De Jong bij een meeting met de Spaanse pers geciteerd door El Mundo Deportivo. "Het zijn normaal gesproken al helden, maar in deze tijden van corona helemaal. Mijn respect voor hen is echt enorm."

Inmiddels traint de Oranje-international weer in groepjes van maximaal tien spelers bij Barça. "Dat voelt heel erg goed. Ik heb in Nederland mijn conditie op peil proberen te houden, maar het is fijn om weer het gras te kunnen voelen. Fysiek voel ik me redelijk goed, hoewel ik natuurlijk wedstrijdritme mis. Over een paar weken zijn we er weer klaar voor."

In de tussentijd stilt De Jong zijn voetbalhonger met de Bundesliga. "Ja, ik heb een wedstrijd gezien. Dortmund - Schalke. Ik was blij dat er weer voetbal op televisie was, maar het is duidelijk dat het niet hetzelfde is zonder de supporters. Hopelijk kunnen ze snel weer naar het stadion komen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws