Leegloop VVV houdt aan: achtste speler kondigt vertrek uit Limburg aan

Leegloop VVV houdt aan: achtste speler kondigt vertrek uit Limburg aan

Gepubliceerd: woensdag 27 mei 2020 om 17:30wo 27-05-2020 om 17:30

Johnatan Opoku heeft besloten om na vijf seizoenen te vertrekken bij VVV-Venlo. Dat maakt de Limburgse club woensdag bekend. De dertigjarige aanvaller heeft een aflopend contract in De Koel.

'Na vijf seizoenen in het geel-zwart van VVV-Venlo uit te zijn gekomen, heeft Johnatan Opoku aangegeven te vertrekken bij de Venlose club. De aanvaller is zich aan het beraden over de volgende stap in zijn carrière', schrijft VVV op zijn website. Opoku vertelde een maand geleden al dat hij graag nog eens een buitenlands avontuur wil aangaan

Opoku kwam in juli 2015 over van FC Oss. Hij speelde eerst twee seizoenen met VVV in de Eerste Divisie en vierde in het seizoen 2016/2017 het kampioenschap met de club. Daar had de aanvaller een belangrijk aandeel in met 11 doelpunten en 9 assists in 27 wedstrijden. 

Opoku kwam drie seizoenen op Eredivisie-niveau uit voor de Venlonaren. In het door het coronavirus afgebroken seizoen was hij in 19 optredens 6 keer trefzeker. Daarnaast gaf hij 3 assists. In totaal kwam hij tot 134 officiële wedstrijden voor VVV. Daarin scoorde hij 37 keer en bereidde hij 26 keer een doelpunt voor. 

VVV kondigde dinsdag al het vertrek van zeven spelers aan. Peter van Ooijen, Lee Cattermole, Jerome Sinclair, John Yeboah, Haji Wright, Oussama Darfalou en Thomas Bruns gaan de club ook verlaten.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws