'Opvallende kandidaten Twente: directeuren van AZ en Utrecht in beeld'

'Opvallende kandidaten Twente: directeuren van AZ en Utrecht in beeld'

08-06-2020 16:29
103

FC Twente heeft maandag Jan Streuer gepresenteerd als tijdelijke oplossing, maar de zoektocht naar een technisch directeur voor de lange termijn gaat door. De Tukkers hebben daarbij hun oog laten vallen op twee opvallende kandidaten, zo klinkt het.

"Er gaan wel wat geruchten en er wordt gefluisterd dat Max Huiberts volgend jaar een kandidaat zou zijn", verklapt Twente-watcher Leon ten Voorde in de podcast Ballen Verstand van TC Tubantia. Die interesse is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk te noemen. Huiberts werkt momenteel in de top van de Eredivisie bij AZ, dat afgelopen seizoen in een nek-aan-nekrace was verwikkeld met Ajax.

"Een andere kandidaat die bij Twente ook wel genoemd is, is Jordy Zuidam", vult Ten Voorde aan. "De huidige technisch manager van FC Utrecht die er al jaren zit en misschien een keer wat anders wil. Maar dat zou dan voor de toekomst moeten zijn. We gaan zien hoe dat uitpakt en of één van deze twee mensen volgend jaar echt serieus in beeld is."

Algemeen directeur Paul van der Kraan erkende maandag bij de presentatie van 'tussenpaus' Streuer dat de zoektocht naar een nieuwe td niet soepel verloopt. "Wij kwamen op basis van ons functieprofiel tot een zeer beperkt aantal kandidaten. Daar hebben we contact mee gehad, maar zij zijn afgehaakt", zegt hij tegen RTV Oost.