'Jacht Mendes tevergeefs: Juventus, Inter én City gaan niet in op Semedo-aanbod'

'Jacht Mendes tevergeefs: Juventus, Inter én City gaan niet in op Semedo-aanbod'

Gepubliceerd: zondag 14 juni 2020 om 23:58zo 14-06-2020 om 23:58

FC Barcelona zit met Nélson Semedo in zijn maag, meldt Marca. De 26-jarige rechtsback zou de Catalanen van broodnodig transferkapitaal moeten voorzien, maar de club slaagt er voorlopig niet in om hem te slijten.

De Portugees kwam in 2017 voor 35 miljoen euro over van Benfica en staat nog twee jaar onder contract. Barça hoopt hem echter te verkopen en de invloedrijke zaakwaarnemer Jorge Mendes heeft volgens Marca de markt al verkend. Heel veel succes heeft die zoektocht echter niet opgeleverd. Juventus zocht een rechtsback was bereid om Semedo in een ruildeal met Miralem Pjanic te betrekken, maar hikte tegen de persoonlijke eisen van de Portugees aan.

Ook een ruildeal met Internazionale – nu nog werkgever van de fel begeerde Lautaro Martínez – werd overwogen, maar beide clubs liggen nog ver uit elkaar in de Martínez-gesprekken: de Semedo-optie heeft ook al niet voor een doorbraak kunnen zorgen. Bij Manchester City werd een ruil met landgenoot João Cancelo voorgesteld, maar The Citizens veegden die optie van tafel.

Semedo is niet onomstreden in Camp Nou: vlak voor de Primera División-herstart kwam hij in opspraak, nadat hij een verjaardagsfeest bezet en daarbij de Spaanse lockdown-regels overtrad. Tijdens de uitwedstrijd tegen Real Mallorca begon hij op de bank: Sergi Roberto fungeerde als rechtsback. In Barcelona gingen onlangs al stemmen op om Sergiño Dest over te nemen van Ajax.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws