Frenkie-loos FC Barcelona dankzij Fati en Messi langs Leganés

16-06-2020 23:54 Laatste update: 17-06-2020 00:02
25

De voorsprong van FC Barcelona op Real Madrid is weer vijf punten. In Camp Nou rekende de ploeg af met Leganés: 2-0. Real Madrid komt woensdag in actie tegen Real Mallorca.

Bij Barcelona begon Frenkie de Jong op de bank. De middenvelder is niet fit. Ansu Fati kreeg wel een plek in de basiself van Quique Setién. Luís Suárez keerde terug op de bank.

Leganés kwam dapper uit de startblokken en stichtte het eerste gevaar in Camp Nou. Maar naarmate de eerste helft vorderde nam Barcelona het initiatief over van de bezoekers. Vlak voor schoot Fati de 1-0 van buiten de zestien binnen. Het is de vierde goal van de Spanjaard dit seizoen.

Antoine Griezmann maakte er na rust 2-0 van, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Kort daarna werd het alsnog 2-0. Lionel Messi combineerde met Fati, speelde een aantal Leganés-spelers uit, verdiende een strafschop om die strafschop uiteindelijk zelf binnen te schieten.

De treffer gaf Setién een reden om Suárez in de slotfase te brengen. Hij maakte zijn rentree. Samuel Umtiti kreeg in de slotfase nog geel, waardoor hij de volgende wedstrijd tegen Sevilla mist.