Frenkie de Jong haakt voor het eerst af en mist 'Nederlandse' confrontatie

Frenkie de Jong haakt voor het eerst af en mist 'Nederlandse' confrontatie

18-06-2020 11:48 Laatste update: 13:21
24

Frenkie de Jong moet de Spaanse kraker tussen FC Barcelona en Sevilla laten schieten. Een lichte blessure maakt spelen vrijdagavond onmogelijk, waardoor Luuk de Jong de enige Nederlander op het veld zal zijn.

De Jong miste donderdag vanwege een kuitblessure de groepstraining. Hij werkte binnen een individueel programma af, terwijl vrijwel zijn ploeggenoten op het trainingsveld verschenen. Barça heeft besloten de voormalig Ajacied niet mee te nemen naar Sevilla. Ook Sergi Roberto en Samuel Umtiti staan door blessures niet op de lijst.

De Jong heeft al langer lichte klachten. Afgelopen zaterdag liet hij zich tegen Real Mallorca (0-4) uit voorzorg wisselen en drie dagen later bleef hij tegen Leganés (2-0) voor het eerst dit seizoen de hele wedstrijd op de bank. "Frenkie had al een probleempje en we geven er de voorkeur aan dat hij goed rust en herstelt. Ik verlies hem liever één wedstrijd dan vier", reageert trainer Quique Setién.

Barça trapt vrijdag om 22.00 uur af in Sevilla. Het is een wedstrijd tussen de koploper en nummer drie van La Liga. In Spanje staan nog negen speelronden op het programma.