Kritiek op Feyenoord-samenwerking: Hans weet he-le-maal niks van voetbal

Kritiek op Feyenoord-samenwerking: "Hans weet he-le-maal niks van voetbal"

Gepubliceerd: maandag 29 juni 2020 om 11:58ma 29-06-2020 om 11:58

Laatste update: maandag 29 juni 2020 om 12:02ma 29-06-2020 om 12:02

Marco Boogers is kritisch op het samenwerkingsverband tussen FC Dordrecht en Feyenoord van de afgelopen jaren. De dag na zijn vertrek als technisch directeur in 2017, sloeg algemeen directeur Hans de Zeeuw de handen ineen met 'de grote broer' uit Rotterdam.

Feyenoord zag in FC Dordrecht een alternatief voor de voetbalpiramide, waar de Rotterdammers destijds niet aan wilden deelnemen met Jong Feyenoord. "Ik heb destijds ook gesproken met Martin van Geel (toenmalig technisch directeur van Feyenoord, red.). Hij zei: 'Wij gaan dit doen en jullie doen dat.' Ik antwoordde: 'De koffie was lekker, Martin. We houden contact hè...'", zegt Boogers in gesprek met RTV Rijnmond. "Ik was één dag weg en ze hadden een samenwerking met Feyenoord. Een hele verkeerde keuze. Maar Hans wilde zó graag. Hij slaapt in een Feyenoord-pyjama. Dat durf ik zwart op wit vast te leggen. Een hele slechte eigenschap."

Boogers vindt dat De Zeeuw zich niet met de voetbalkant van FC Dordrecht moet bemoeien. "Ga gewoon die club leiden. Hij weet he-le-maal niks van voetbal", aldus Boogers. "Dat is een feitelijke constatering. Hij weet niet dat de bal rond is. Logisch, want het is zijn vak niet. Ik waardeer de tijd die hij erin steekt. Dat er überhaupt nog zo'n gek is die zijn tijd wil besteden aan de gifbelt waar ze nu zitten. Maar er zit te weinig knowhow qua voetbal binnen Dordt."

De Zeeuw reageert tegenover RTV Rijnmond op de uitspraken van Boogers. "Het klopt dat ik een groot Feyenoord-volger ben, maar als we tegen elkaar spelen in de beker juich ik echt voor FC Dordrecht. En die sportieve samenwerking met Feyenoord kwam alleen maar omdat we het anders financieel niet konden bolwerken. Marco heeft m'n nummer en ik hoop echt dat we op een normale manier een bak koffie kunnen doen", aldus De Zeeuw, die inmiddels op zoek is naar een samenwerking met een andere Eredivisie-club, aldus RTV Rijnmond

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws