Van der Vaart is vol bewondering en grapt: Kan ik 'm lekker afzeiken

Van der Vaart is vol bewondering en grapt: "Kan ik 'm lekker afzeiken"

Gepubliceerd: maandag 29 juni 2020 om 12:58ma 29-06-2020 om 12:58

Laatste update: maandag 29 juni 2020 om 13:14ma 29-06-2020 om 13:14

Rafael van der Vaart bewondert Arjen Robben. De aanvaller uit Bedum kondigde afgelopen weekend zijn comeback aan bij FC Groningen, tot blijdschap van zijn oude ploeggenoot van het Nederlands elftal.

"Als je Arjen een beetje kent, komt dit niet als een verrassing. Hij had even genoeg van het topvoetbal en wilde met zijn gezin terug naar Nederland. Maar deze stap verbaast me niet", zegt Van der Vaart tegen RTV Noord. "Ik ben hartstikke blij voor de Nederlandse competitie. Wat ik vooral mooi vind, is dat zo'n grote speler zegt: Groningen is gewoon mijn clubje. Robben is een geweldige gozer."

Dat terugkerende topspelers niet altijd succesvol zijn, weet Van der Vaart. Maar: "In Nederland hebben we nogal gauw wat te zeiken. Ik vind het geweldig. Robben durft wel. Hij is een echt trainingsbeest en superfit. Wij kunnen allemaal nog van hem genieten. Dat hij niet dezelfde is als vijf jaar geleden, dat is logisch." Zelf overwoog hij nooit een rentree. "Ik ben precies op tijd gestopt. Robben is altijd veel fitter geweest dan ik. Ik heb het ook niet gemist."

Van der Vaart kan niet wachten om Robben volgend seizoen aan het werk te zien in Groningen. "Uiteraard zal ik eens wat wedstrijdjes bekijken, ook als analist. Kan ik 'm lekker afzeiken", sluit hij af met een knipoog.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws