Antony klaar voor Ajax-verhuizing: 'Ik wil een geweldige speler én burger zijn'

Antony klaar voor Ajax-verhuizing: 'Ik wil een geweldige speler én burger zijn'

05-07-2020 18:45
81

Ajax-aankoop Antony laat niets aan het toeval over in de aanloop naar zijn emigratie naar Nederland. De twintigjarige Braziliaan, die overkomt van São Paulo, wil slagen als voetballer én burger.

Antony wordt op korte termijn verwacht in Amsterdam, waar hij in zijn eerste dagen de best mogelijke indruk wil maken. In gesprek met Globo Esporte zegt de jeugdinternational dat hij zelfs nieuwe kleding heeft uitgezocht voor de verhuizing. "Ik wil een look die Europeanen aanspreekt", wordt Antony geciteerd.

Zijn grootste angst is om binnen enkele jaren als mislukte speler weer terug te moeten naar Brazilië. "Ik wil carrière maken in Europa. Het is bekend dat Europeanen ook naar houding en onderwijs kijken, dat moet ook ík me eigen maken. Ik wil een geweldige speler, maar óók een geweldige burger zijn. Mijn doel is om geschiedenis te schrijven in Europa."

Antony krijgt bij zijn inburgering hulp van Ajax-aanvaller David Neres. "We hebben al veel gepraat. Hij kijkt uit naar mijn komst en wil me graag het land laten zien."

Ajax betaalde eerder dit jaar 15,75 miljoen euro voor Antony. De transfersom kan oplopen tot maximaal 21,75 miljoen euro. Antony heeft een contract voor vijf jaar getekend.

No Poll