LIVE: Barcelona geeft stadgenoot de fatale degradatieklap (gesloten)

LIVE: Barcelona geeft stadgenoot de fatale degradatieklap (gesloten)

Gepubliceerd: woensdag 8 juli 2020 om 20:50wo 08-07-2020 om 20:50

Laatste update: woensdag 8 juli 2020 om 23:56wo 08-07-2020 om 23:56

Tijd voor een stadsderby op de late woensdagavond: FC Barcelona ontvangt buurman Espanyol in de beslissende fase van het Primera División-seizoen! Beide clubs staan achttien plekken uit elkaar, maar hebben vanaf 22.00 uur min of meer hetzelfde doel: redden wat er te redden valt.

Nummer twee Barça heeft nog vier speelrondes de tijd om een gat van vier punten ten opzichte van Real Madrid te dichten. Zelf geen fouten maken en hopen op een uitglijder van De Koninklijke, meer kan de regerend landskampioen niet doen. Hekkensluiter Espanyol staat voor een schier onmogelijke opdracht: de achterstand op nummer 17 Eibar bedraagt elf punten. Bij een nederlaag of gelijkspel in Camp Nou is degradatie al onafwendbaar voor de club die al sinds 1994 onafgebroken op het hoogste niveau actief is.

Maar misschien kan het bezoek aan de grote rivaal onvermoede krachten losmaken bij de nummer laatst. Op zaterdag 4 januari knokte Espanyol zich in eigen huis naar een 2-2 gelijkspel tegen Barça, waar Frenkie de Jong rood kreeg. Diezelfde De Jong hervatte deze week de trainingen, maar zal nog niet tot de wedstrijdselectie behoren.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws