Italiaanse media beoordelen 'gigant' De Ligt: 'Meest overtuigende speler'

24-07-2020 10:00
73

Matthijs de Ligt leek Juventus donderdagavond naar de negende landstitel in successie te schieten, maar in de tweede helft ging het toch mis: 2-1 verlies tegen Udinese. In de Italiaanse pers krijgt de Nederlandse verdediger positieve beoordelingen.

Juventus kon bij winst de Serie A-concurrentie op een onoverbrugbare achterstand zetten. Met een prachtige afstandspegel zette De Ligt zijn ploeg ook op het goede spoor, maar na rust gaf de Oude Dame het uit handen. De Ligt speelde daarin óók de hoofdrol: hij liet zich in de blessuretijd foppen door Udinese-aanvaller Seko Fofana, die de 2-1 liet aantekenen.

'Juventus flopt in Udine', kopt La Gazzetta dello Sport, de grootste sportkrant van Italië. 'De Ligt opende de score, maar Udinese zet het duel op z'n kop dankzij treffers van Nestorovski en Fofana. In de slotminuut zorgt de actie van Fofana dat De Ligt er slecht uitziet.'

Bij Corriere dello Sport krijgt De Ligt, die zijn vierde doelpunt van het seizoen maakte, een positieve beoordeling. 'De uitdaging werd in de 42e minuut ontgrendeld door De Ligt. Hij was een van de meest overtuigende spelers bij Juventus in de eerste helft. Hij scoorde met een krachtig schot van buiten de zestien. In de 93e minuut veranderde de avond voor Juventus in een nachtmerrie toen Fofana de bal op het middenveld kreeg en scoorde na zowel Alex Sandro als De Ligt te zijn gepasseerd.'

Tuttosport typeert het doelpunt van De Ligt als 'meesterlijk en precies', maar is kritisch op Juve. 'De Ligt niet genoeg. Nestorovski en Fofana slaan Juventus knock-out', klinkt het. 'Juventus verzuimt het eerste matchpoint te benutten. De titel zal er zonder twijfel komen, maar dit was de zoveelste opdoffer voor Juventus.'

Van Tuttomercatoweb krijgt De Ligt het hoogste cijfer van alle Juventus-spelers: een 6,5. Fansite TuttoJuve geeft de twintigjarige Nederlander hetzelfde cijfer. 'Hij bewaakt achterin de balans en laat geen ruimte voor aanvallers. Hij greep gedecideerd in bij enkele aanvallende situaties van Udinese. Alles ging goed, totdat hij op het laatste moment te kijk werd gezet door Fofana.' Calciomercato noemt De Ligt tot slot een 'defensieve gigant'.